Mina andra bloggar

Rhizomagisk

En tankesmedjan och ett skolutvecklingsprojekt.

Wikipedia i skolan

Här en blogg som jag och min kollega Janne använder för att reflektera kring och dokumentera våra Wikipediaprojekt.

Social Future 2011

Ett projekt som mina elever mycket framgångsrikt körde inom ramen för kursen datakunskap.


The Cage

Ett experiment, event och ett mikrokosmos av skolan! 9 skolagitatorer håller 9 brandtal inuti 90 kvm transparent skola på Skolforum den 31:a oktober!

 Det här vill vi se mer av i skolan – hur tänker ni göra?

Under 9 timmar håller SkolSverige 30 lärare, 5 elever och 5 skolledare inlåsta i en plexiglasbur centralt placerad på Skolforum med uppdraget att möta några av Sveriges mest kända skolagitatorer. Uppdrag: att utifrån LGR11/GY11 och i relation till brandtalen designa sekvenser av intressant och innovativt lärande.

Skolagitatorer: Johan Ronnestam – PR, Anne-Marie Körling – skolutvecklare, Ann-Marie Begler – Generaldirektör Skolinspektionen, Mimmi Garpebring – lärarstudent och Niklas Wass – inspiratör, Navid Modiri – inspiratör och entreprenör, Eva Fors från Idrottshögskolan, Hans Rosling – professor.

Edcamp (tillsammans med flera)

Tillsammans med Anna Kaya så körde vi Sveriges första Edcamp på Skolforum 2011. Mycket lyckat! Mycket uppskattat!

Edcamp är ett lärarmöte tillsammans med inspirerande kollegor där vi lär av och med varandra. Edcamp är en knytkonferens eller ”okonferens”, en typ av mötesform där innehållet bestäms av deltagarna på plats och där kreativitet och nya möten är viktiga delar.