Mitt rhizomatiska lärande som en flyktlinje

Inför samtalet med Dave Cormier i morgon så samlar jag mina tankar, hur började det, vart står jag nu och vart är jag på väg? Jag passar på att lyfta in några av mina nya illustrationer och klämmer lite på dem? Säger illustrationerna någonting egentligen?

Från en av mina nya favoritbloggare, Flyktlinjer!

En flyktlinje kan enkelt beskrivas som en konstruktiv möjlighet som uppstår där/när man minst anar det. Och vad som behövs för att kunna utnyttja flyktlinjernas potential är kompetensen att upptäcka och fånga dem så att säga i flykten. Vidare krävs en prestigelös öppenhet och vilja att testa även idéer som någon annan är upphovsman/kvinna till. Här finns alla mina argument för att vara kritisk mot högskolvärldens nuvarande mål och ambitioner. Just eftersom det finns så oerhört många tecken som tyder på att Deleuze syn på världen är adekvat så kan jag inte komma till någon annan slutsats än att slumpen måste bejakas och sökandet efter flyktlinjer bör bejakas!

Share