New Line Learning Academy – #BETT2011sv

London och BETT 2011. Vi inledde vistelsen med ett intressant och givande skolbesök på New Line Learning Academy. En skola som ligger i, vad de själva säger, ett problemområde i Kent. Där har de som motto:

Work hard! Be nice!

Och alla var verkligen trevliga och artiga.

De har gjort en häftig och visionär satsning på en ny skola, och verkligen vågat göra något som jag inte sett förut. De tänker holistiskt och de tänker Vygotskij. De ser eleven som en helhet, där det inte bara är IQ som gäller utan även EQ, kreativitet och konstnärlighet. Där allt samspelar, från schemaläggning till möblering och teknik. Och de har hittat ekonomi i det. De har satsat på större salar, där alla sektioner står på hjul och går att flytta. På förmiddagen en aula, och på eftermiddagen arbetar de i små grupper och skärmar av med de större sitt-sektionerna.

Jag hinner inte skriva mer just nu, annat än att jag kommer skriva mer om skolan och deras elev- och kunskapssyn och deras ”Pit Stop”. En miljö för elever som tillfälligt behöver lite lugn och ro, där de kan EQ-ladda. Så genialiskt och pedagogiskt.

Kolla in min Flickr-ström längre ned på sidan för fler foton.

Jag återkommer!

Share