Ta TeachMeet-konceptet på allvar…

Northern shoveler av Wim Koopman

Snart går TeachMeet av stapeln igen, och inte bara på Skolforum den här gången utan även på Mötesplats Skola – samtidigt! Otroligt häftigt att konceptet sprider sig, och det behöver inte heller vara de påkostade evenemangen i samband med mässor utan även mindre och mer riktade – tex. det i Södertälje.

Min vision är att det skall vara ett öppet möte för alla, men inte bara att det är som en tanke utan att den faktiskt efterlevs och att mötet verkligen känns inbjudande för alla.

Det skall kännas som en bra idé för alla att dela med sig, lära sig något nytt och nätverka med andra. Men som alla slutna eller halvslutna grupper kan det kännas lite obehagligt att kliva in i ett nytt sammanhang där man har en uppfattning att alla tänker lika och att man kanske inte är riktigt lika duktig som de andra. Alla har väl ett överjag, och jag tror inte att TeachMeet är något undantag.

Jag har valt att inte prata den här gången, utan peppar och puttar upp tre kollegor på scenen istället. De kommer prata om deras arbete med Gapminder och Wikipedia. ”Vi som varit med ett tag” skall finnas där när vi behövs och göra det som Skolsverige behöver, men vi måste också lämna plats för fler att växa och ta del av nätverken. Jag är säker på att alla har något att hämta genom släppa fram fler pedagoger och att vi inte blir för homogen som grupp. Det innebär inte att alla skall dra bort sina presentationer nu (hemska tanke) utan jag vill bara väcka idén och starta diskussionen om hur vi når fler och sprider våra olika budskap…för vi står faktiskt för en mängd olika saker.Vilka har du tagit med dig till mässan, vilka stöttar du till pedagogisk förnyelse? Hjälp till och hitta morgondagens stjärnor och gör TeachMeet till en angelägenhet för hela Skolsverige.

Share