>TeachMeet – ett livselixir!!!

>Stort tack till alla pedagoger och skolintresserade som kom till TeachMeet på Skolforum i måndags. Tack till WestreamU för den proffsiga sändningen, och tack till alla sponsorer för er hjälp att realisera denna okonferensen!

Vi fick se möjligheter
Det var härligt att återigen få se ett annat Skolsverige än det som ibland utmålas i media. Här kom ett kunskapshungrigt och glatt kollegium med förändringsbenägna lärare, som stöttade varandra och ohämmat umgicks över stadier och landskapsgränser. Och det här är ett möte som startar processer, jag har flera exempel där lärare nu kommer att börja twittra för att inte missa ”det där meta-samtalet som ägde rum under TeachMeet”, fler kommer lyfta in Prezi i klassrummet efter att ha sett Helena Wågensands presentation.

Slutligen var det flera som kom fram till mig och sa:

Nästa gång är det min tur. Nästa gång skall jag gå upp och visa något!

Bättre betyg kan inte ett möte få.

IKT – vad är de’?
Britt Stakston skrev på Twitter: 

En sak är säker IKT är ett obegripligt begrepp, bort med det 🙂

Det här tål att klura vidare på. Står begreppet i vägen för lärarnas utveckling och en breddning av användarbasen? Blir begreppet IKT något som lärarna försöker erövra innan de faktiskt inser att de redan använder datorn i sitt klassrum och i sitt arbete?

Inveckling pågår.


Prestigelösa och modiga kollegor

Jag med flera uppskattade verkligen stämningen och våra kollegors prestigelös presentationer, och publiken var verkligen stöttande och bjöd på ’ahh’ och ’ohh’ för att slutligen ge rungande applåder till talaren. Och vi behöver mer av det här, mer klappar på axeln, mer nätverkande och mer av de goda exemplen från skolans värld!

Marie Linder beskrev mötet så här på sin blogg I´m All For It:

Jag vill hålla med Sandra Wissting när hon kallar TeachMeet “ett slags livselixir för pedagoger”. Kvalitén på framförandena var högre än någonsin och det känns betryggande på något vis att veta att det finns så mycket entusiasm och nytänkande i lärarleden.

Tack till er alla!


Flera har frågat efter Helena Wågensands Prezi om Lundsjön och hennes kretslopp! Här är den…

Share