>Wave, existentialism och Deleuze & Guattari

>Jag har precis smugit igång med en ”mystisk” examination av några av mina elever. Existentialismen skall in i mål – vad passar bättre än just frågor kring identitet, binär andlighet och en kollaborativ diskussion på Google Wave?

Google Wave är en tjänst från Google, som kan sägas kombinera e-post, direktmeddelanden, wiki och sociala nätverk. Verktyget kan användas för kommunikation och samarbete i realtid över nätet. I Google Wave går det att infoga tjänster från andra leverantörer. (enl. Wikipedia)

Jag ser verkligen fram emot det här momentet, och jag får den här Ronjakänslan av att vårskrika ”Äntligen!”. Äntligen finns det verktyg som kan utmana mina vassaste elever, äntligen får de komma till tals i en form de behärskar och äntligen känner jag mig som en lärare som hittar eleven där den befinner sig. Tänk att den vägen gick via Deleuze och Guattari?!

För er som ännu inte sett Sacha Chuas presentation om vad webben kan betyda för dem som kanske inte räcker upp handen i klassrummet, se den. Det skall bli spännande att se vad mina guildleaders, pokerspelare och nätverkande ’know your meme’-entusiaster i klassen kan göra på Wave. Kolla in The Shy Connector för en snygg presentation och lite glada tankar kring den sociala webben.
Stort tack till Widaeus, Brandell och Lindfors för utmanande hurrarop, glatt motstånd och vågade tankar…

Share