Cynefin på svenska

I samband med att jag stötte ihop med Henrik Widaeus  så började vi återigen prata om att dra ihop en workshop om processledning och Cynefin. Söker man på taggen Cynefin på min blogg får man en del träffar och blandat tankegods från 2012, så det är en modell som levt med mig ett tag. Men den har ännu inte etablerat sig som en självklart verktyg eller raster för förståelse när vi jobbar med grupper, antagligen för att formerna blir för komplicerade eller modellen för abstrakt. Därför tror jag på en knytkonferens på temat processledning, Edcamp Cynefin eller något annat vilt, men jag tror på ett möte där vi tillsammans diskuterar och brottas med översättning, form, innehåll och mål.

Här är den på svenska (Henriks översättning), och jag kommer försöka jobba lite mer intensivt med den fram till sommaren och löpande fotodokumentera och rapportera om upplägg och deltagarnas synpunkter. Här är för övrigt en bra text av Carl Heath där han diskuterar skillnaden mellan komplicerad och komplex.

Cynefin_1

 

Cynefin Framework från Wikipedia CC-BY

Cynefin Framework från Wikipedia CC-BY

Share