#edcampsthlm, en okonferens och lärarnas version av #sswc.

 

Anna Kaya och Per Falk kör Edcamp Stockholm på Skolforum den 31 oktober
Jag har alltid gillat idén med att dela med sig av sina kunskaper, och inte bara via sociala medier utan även mötas fysiskt, skaka hand, få en känsla för vem som är bakom Twitter-avataren och bara prata över en kopp kaffe. Därför startade jag upp TeachMeet 2009, och körde även ett 2010. Men vad behöver lärarna 2011, vad behöver vi nu?
Även om jag älskar TeachMeet-konceptet, kan jag ibland uppleva det något begränsat. Det är som om avståndet kan bli lite för stort mellan den som presenterar och publiken, som om åskådaren inte hinner smälta intrycken av presentationen innan något nytt kommer upp och det är inte ofta man får en chans att respondera, diskutera eller lyfta idén till nästa nivå.
Hur kan vi få fler lärare att kolla till tals och säga sin mening, hur hittar vi nya infallsvinklar och nya diskussionspartners? Och inom fler områden än just internet och teknik?
Det är dags för dialog, det är dags för edcamp!

Anna Kaya skriver så här på Skollyftet

Per Falk har de senaste åren arrangerat TeachMeet på Skolforum, lärarmässan i Stockholm på höstlovet, ni vet (här kan du läsa mer om TeachMeet Skolforum 2009 och här kan du se en livesändning av TeachMeet 2010) och han ville gärna utveckla det konceptet och tyckte edcamp lät som en mycket intressant idé. Eftersom att även Skolforum var intresserade har vi alltså både ett datum och en plats spikat!
31 oktober 2011, kl 17-21, är det dags för edcamp Stockholm. Sveriges första edcamp! Läs mer om vad det är och vad det kan ge dig och passa på att anmäla dig så fort du kan, platserna kommer att ta slut snabbt!
Så, eftersom Skollyftet är du och jag och alla vi tillsammans, och edcamp är en kompetensutveckling av och för dig och mig och alla andra, har vi allihop ett stort ansvar. Därför ber jag dig att gilla edcamp Stockholm på facebook, sprida information om edcamp Stockholm under taggen #edcampsthlm på twitter och framförallt sprida information om det till dina vänner och kollegor genom blogginlägg, samtal och på alla sätt du kan.
Visst ses vi 31 oktober på Skolforum?

Just nu pågår Sweden Social Webcamp ute i Blekinge skärgård, där träffas en massa glada människor för att vara sociala, grilla korv och prata medier och webb. En anspråkslös okonferens på en kobbe i skärgården! Genialiskt!

#’SSWC på Tjärö – Deras ’grid’ – anmälningstavla

Under fyra dagar träffas deltagarna för både spontana som organiserade möten liknande de på Edcamp. Man väljer ämne efter intresse och sedan går man ihop för att lyssna, lära och diskutera. Och det är precis det här som Edcamp är. Lyssna, lära och diskutera. Jag hoppas vi kan få till en lika skön och anspråkslös tillställning på Edcamp Stockholm, för lärare, av lärare utan sälj och marknadsföring!

Bilden är från Edcamp Boston

Visst låter det intressant, precis det som vi lärare efterfrågar, en chans för fortbildning, nätverkande och diskussioner utan avbrott (nästan i alla fall). Jag hittade Anna Kaya och vi byggde det här, vem hittar du den 31:a oktober och vad kommer ut ur det mötet?

Share