Game on! 3D-spel som projektarbete

I helgen var det Game is on-Geek Girl Meetup (Bambusersändningen). En konferens där temat var Social business, Creative technology och deras öppna spår Just epic. Så här skriver Wheelforce Media:

Över 130 smarta, snygga, snabba och sociala kvinnor i nästan alla åldrar mötte upp för att prata om sociala webben, marknadsföring, spel med mera i Stockholm i helgen. Det handlar om Geek Girl Meetup- Game on! som arrangerades i Ongame/Bwins fina lokaler vid Klarabergsviadukten. Temat var spel i alla dess former. Det är en underbar känsla att få träffa andra, som är lika nördig eller ännu mer nördig än en själv, och dessutom tjej.

Och med anledning av detta vill jag puffa lite extra för två av skolans designelever; Jenny och Linh. De har gjort ett eget spel med Unreal-motorn.
Vi heter Jenny och Linh, går i ND3 på Nacka Gymnasium och tar studenten år 2011. Vi gjorde ett 3D-spel som projektarbete vårt sista år här på skolan. Spelet heter ”The Hidden Villages” och det är inte till salu. Vi har dock gjort en trailer till spelet så ni får en uppfattning om vad vi har gjort. Spelet är gjort i programmet Unreal Devleopment Kit och är ett skjutspel där man kan leta efter nycklar för att öppna dörren till det heliga palatset för att därefter kunna vinna. Man kan även vinna genom att döda x antal fiender. Till spelet så gjorde vi två banor, en varsin. Vi har tagit inspiration från bl a svensk arkitektur, Istanbuls arkitektur och mycket mera. Vi har mycket natur och miljö i våra banor.


Frågor eller kommentarer? Kontakta oss:
Jenny AnderssonLinh Dinh

Game on!

ps. Epic Shit var för övrigt Heidis rubrik på konferensen SocialFuture2011, så är du intresserad av att få reda på mer om vad Heidi menar med det, så är det bara att kika på bambusersändningen från vår konferens.

Share