Elevernas redovisning av Facebook i skolan med hjälp av #QR – #Skolankanstreama

[uppdaterad bloggpost i samband med Emochan-kampanjen och FB-gruppen Vardagshjältar mot nätmobbning]
Till vardagshjältarna: Om ensamhet och FB i DN och den kloke Jan Svärdhagen i IT & Etik.

Här kommer min rapport från Framtidens Lärande 2011. ’Bambusig’ som jag är så spelade jag in en liten film istället… inte optimalt som rapport kanske, men ack så roligt! Jag skulle kunna skriva spaltmeter om vad eleverna lärt sig, eller spela in en långfilm (inte så tokigt egentligen) men jag begränsade mig till några punkter bara. Det jag kommer göra vid terminsslut är att lyfta fram några av elevbloggarna så att eleverna själva kan få tala om sitt lärande och vad de fick ut av konferensen.

Och för övrigt tycker jag att skolan kan streama… #skolankanstrema

ps. notera att eleverna använder sina hörlurar som mikrofoner något som de måste ha snappat upp från SocialVideo. *Guldstjärnor till SI1*


Undersökningen: Mobbning & facerapes


Undersökningen: Distraktion

Undersökningen: Lärare & elev på Facebook
Share