Vi kör matte Gangnam-Style

Gangnam-style

Idag körde vi det ämnesöverskridande projektet Mattedagen på SamMedia (#smng12). De skulle ta sig an sina egna matteproblem, lösa dem tillsammans och sedan göra en instruktionsfilm. Och vi har så otroligt skönt flow i arbetslaget just nu, och jag tror det smittar av sig på eleverna, för de sprudlade av matteglädje och kom med spontana utrop som att ”Matte är ju roligt”. Och vissa showade med lite dans, Gangnam-style, när de var klara med allt!

Bambuser blir bara bättre och bättre

Även lärare som inte var direkt involverade i projektet hejade på, coachade och peppade eleverna inför deras webbsända problemlösningar. Manus skrevs, vissa använde sig av Powerpoint och andra förlitade sig på whiteboarden. Och alla var precis lika nervösa….alla! Även jag faktiskt. För att köra livesändning är som gjort för trubbel och problem. Ni skulle ha hört mitt ångesttjut när kamerasignalen försvann 15 minuter innan sändning!

Men det blev en sådan succé!

Eleverna löste sina egna matematiska problem, övade sig i retorik och presentationsteknik och hjälpte varandra framåt inför matteprovet nästa vecka. Vi har samlat in några tankar från eleverna på vår arbetslagsblogg, och ni kan kolla på samtliga genomgångar på Bambuser. Men jag får den här varma och mysiga känslan när jag skriver av mig nu och tänker på alla våra fina elever och mina kollegor på Media. Vilket gäng, och vilket lärande jag var med om idag!

Tack!

 

Mer på samma ämne:

Del 2: https://pellepedagog.se/utvardering-av-mattedagen

Del 1: https://pellepedagog.se/matte-gangnam-style/

Share