Strateg i Stockholms stad

Efter ett fantastiskt år på Lin Education kommer jag till hösten börja som strateg på Utbildningsförvaltningen i Stockholm stad. Mina arbetsområden kommer att vara processledning för skolledningar och utvecklingsgrupper samt katalysator och idéspruta för olika typer av fysiska och virtuella mötesplatser för pedagogik, innovation, litteracitet och lärmiljöer.
Jag känner mig mycket förväntansfull, lycklig och laddad för att få jobba närmare med alla de fantastiska förskolepedagoger, lärare, fritidspedagoger, rektorer, bibliotekarier, SYV:are, strateger och organisationer i Stockholm som jag pratat med i alla år!
Det här är ett drömjobb för någon som mig!

Mitt jobb på Lin har varit enormt differentierat och utvecklande, och mycket av det jag lärt mig kommer jag att ta med mig och fortsätta att utveckla på Utbildningsförvaltningen.

Ta till exempel den möjlighet jag fick när jag skulle designa ett tema på BETT tillsammans med Johan Unosson med föreläsare som Bonnie Stewart och Sara Mörtsell.  Vårt upplägg tillsammans med PR, videogänget och logistikproffsen på Lin fick det att lyfta till en nivå som jag aldrig tidigare upplevt. Många av mina erfarenheter kommer från TeachMeets och Edcamps – men det här var något helt annat. Det var kul att få göra något med en så snygg och proffsig inramning, utan att jag behövde ha kolla på alla detaljer som pennor, mat, wifi, budget – samtidigt som att jag för en gångs skull kunde vara delaktig i samtalen och processerna i rummet.

Jag har även faciliterat och arrangerat otaliga workshops,  processledningar och föreläsningar. Och även om man ibland har fått ett uppdrag som ”gör något kul som handlar om IT” så har majoriteten av arbetet och kravspecifikationerna haft tydliga syften eller efter samtal landat i något där vi kan se att skolorna och förvaltningar har en helt annan förståelse för att all skolutveckling skall harmonisera. Detta har lett till att insatsen inte har blivit ett tomtebloss, en skopa inspirationssocker eller ännu värre, något som verkligen missar sitt mål eller skjuter snett.

Slutligen har jag fått ynnesten att tillsammans med förvaltningarna vända, vrida och pröva deras idéer om skolutveckling. Samtidigt som jag lärt mig att skriva analyser, offerter,  avtal,  omfattande utbildningsinsatser, nulägesbeskrivningar, intervjuat personal, coachat strateger och skolchefer, anordnat studiebesök i Sverige och utomlands…och ibland landat i personalrum och pratat skola och fikat med pedagoger. Detta har skänkt en helt annan förståelse för höjd, bredd och djup inom skola, förvaltning och verksamhetsutveckling samt ett ökat tålamod och lite mer mod för de riktigt svåra frågorna.  

Så, det här och mycket mer tar med mig till Stockholm. Så återigen ett stort tack till alla på Lin – och hej hej Stockholm! Vi ses i augusti!
Share