Edcamp Spel och lärande

Edcamp Spel och lärande gick av stapeln igår, 7 maj 2012, och det blev en intensiv kväll med många nyfikna och öppna frågor kring spel, spelifikation och lärande. Hur gör vi med betygen? Kan vi minska betygshetsen om vi inför poängsystem inspirerat av spelvärlden? Kan man rollspela ett nationellt prov? Kan spel förstärka upplevelsen och lärandet – i och utanför skolan? Kan vi hitta nya gränssnitt för lärande och för omdömen?

Mycket lyckade diskussioner och tyvärr fick jag som arrangör ibland avbryta sittningarna och diskussionsglada lärare, utvecklare och konsulter för att få tag på reflektionerna och frivilliga som ville intervjuas av Richard Gatarski.

Men med lite spelifierade badges och löfte om spännande framtida vinster ingöt vi lite mod i deltagarna!

@Rehnskan

WestreamUs fantastiska sändning hittar ni här:

[bambuser id=”2620957″]

Dokumentationen är påbörjad i vårt Google Docs och fler kommer att fylla på med anteckningar från borden.

Här följer några reflektioner från deltagarna, och Mrs Tigerte(a)ch är först ut med några reflektioner:

Fyra bord som man cirkulerar kring, någon som valt ett ämne som man diskuterar en halvtimme – och fritt fram för tankeutbyte, vilda idéer och högljudda protester. Edcamp är en vitamininjektion. I går fick jag min första (av just den sorten).

Sedan skrev Helena Kvarnsell en lång och utförlig bloggpost varför hon så gärna deltar på Edcamp.

Hela kvällen går i ett positivt tecken. Jag är ju rent personligen rätt förtjust i användandet av IT i undervisningen och det är de flesta edcamp-deltagare också och jag kan tycka att det är mysigt att för några timmar slippa diskutera datorns vara eller icke vara i skolan och kunna koncentrera mig på Hur?-frågan istället. Sen är det ju himla positiva människor som väljer att ägna tre timmar en måndagskväll i maj till att tala skolutvecklingsfrågor.

 

Stort tack till organisatörerna och arrangörerna: Per FalkTerese RaymondMalin Ströman och Magnus Blixt!

Stort tack till våra sponsorer:

  

  

Nya Edcamps kommer snart – så bokmärk eller RSS-följ sidan för nyheter! Har jag missat något, eller någon, kontakta mig på mail: per.falk (at) nacka.se eller twittra till @perfal.

Tack!

Share