Gnistan #SI1 #SocialFuture2011

I samband med att min son var lite krasslig och jag tog med honom till jobbet tänkte jag att han kunde få berätta lite om vad han använder datorn till, sin digitala kompetens och sina första nätverkande steg på nätet för min klass. Här kopplar jag upp honom mot klassen för att ge mina elever lite inspiration inför föreläsningen SocialFuture2011 den 5 maj.

Min tanke är att de skulle få ett besök från en sjuårings verklighet och reflektera kring hans kompetens, hans framtid och med budskapen från Gladwells bok Gnistan kunna fundera på hur de själva skall göra sin röst hörd på nätet, vilka verktyg man kan använda och hur an krokar upp en publik!
Notera hur det knattrar från elevernas tangentbord när de tar anteckningar…

Uppdatering:
Jag premiäranvände Windows MovieMaker 2011 för filmen, och jag måste säga att jag blev imponerad. Lättanvänt, smidiga övergångar, och drag-and-drop gränssnitt för foton, musik och videoklipp. Helt klart ett riktigt bra alternativ till iMovie som jag använder ibland. Det enda som verkligen störde mig var kopplingen till Messenger som poppade upp så fort man ville aktivera någon av snabbkopplingarna mot Youtube eller Facebook. Varför tvinga in kunderna i Messenger?

Share