Inför Socialfuture2011

Mina elever sätter upp konferensen SocialFuture 2011 den 5 maj, och idag kommer Petter, Björn och Tevin över från SocialVideo Production för att hjälpa oss med webbsändningen. De kommer berätta lite om vilka de är, vad de gör, varför de gör det, vad de hjälper sina kunder med – egentligen…

Här har vi en hel del att lära oss av näringslivet i hur vi i skolan kan nå upp med vårt innehåll, vårt budkspa på ett mer effektivt sätt. Vi kanske bör paketera om innehållet, sälja in det till eleverna, och på så sätt möta upp ”hoten” från WoW och Facebook? Vi bör i alla fall pröva och utvärdera…och det gör jag och klassen SI1 nu.

Så här skriver mina elever på bloggen…

Det är dags att ta lärandet till en ny nivå. Sociala medier får en allt större plats på arbetsmarknaden och i samhället – Det borde den få i skolan också.


Det är många som är emot denna utveckling. Man hävdar att dessa verktyg och metoder tar elevernas uppmärksamhet och riktar den mot något annat än skolan. Men vi har provat på riktigt. Vi har upplevt den effektivisering som dessa verktyg erbjuder. Vi tror inte alls att elevernas fokus försvinner från skolan – Tvärt om. Vi tycker att engagemanget och inspirationen växer. Låt oss visa er hur vi tycker att skolan ska utvecklas, hur lärandet kan förbättras och hur elever kan motiveras. Vi kommer att diskutera och reflektera samt bjuda in föreläsare och experter inom social media.


För mer information, läs Inbjudan!

I samband med att jag skickade ut en tweet om hur peppad jag var inför dagen dök den här upp…

Jag tog mod till mig och skickade ut ett svar, lika spontant…

Festligt, nära och direkt – och det finns mycket skola och lärande här.

Genom att öppna upp klassrummen för varandra kan vi få en insyn i varandra pedagogiska processer, inte de uppsminkade slutsatserna utan direkt, live, från klassrummen. Dessutom är det här förmågor och färdigheter som elevena bör erövra inför sitt yrkesliv, och framför allt ställa sig själva frågorna som man brottas med dagligen.

– Vad?
– Hur?
– Varför?
– Vilka?

Vad skall jag använda detta till, hur gör jag, och varför skall jag göra det och vilka är mina mottagare? Följ med på deras resa idag via Bambuser! Länk kommer…

Share