Konferenser med tema makerspace som demokrativerkstad

Frågorna, nätverkandet och arbetet fortsätter med digitalkompetens för medborgaren. , designen av nya mötesplatser och hur en demokrativerkstad skulle kunna se ut. Under hösten får jag chansen att prata om vårt utvecklingsarbete i Väsby, vikten av att bygga idéslussar i förvaltningen och mellan kontoren samt utmaningen när vi designar platser som inbjuder till ett livslångt lärande för alla.

Många av dessa tankar finns beskrivna i en serie av bloggposter här/här/här/här.

Hackabibblan 2018 – 11-12 oktober

Kick-off-konferens för Stockholmsregionens nya kulturstrategi – 26 oktober

 

#Hackabibblan 2018

#Hackabibblan 2018 visar på möjligheterna med skapande verksamhet i biblioteket. Läs mer i inbjudan och programmet till höger. Hackabibblan riktar sig till dig som är intresserad av hantverk, teknik och skapande i offentliga miljöer. Kanske jobbar du på ett bibliotek och är intresserad av eller driver egen skaparbibbla?

Vi kanske ses där? Program som pdf.

 

Den regionala kulturstrategin

Här skall jag sitta med i en panel för att berätta om vårt arbete i Väsby och vad andra kommuner, organisationer kan lära sig av vårt arbete och vår ”fuck ups” – och vad jag menar med en digital medborgare.

Dessutom:

Hur går vi från ett mindset där vi hela tiden måste återuppfinna hjulet och vara ”unika” trots att grannkommunen har en fungerande lösning? Dessutom är detta med misstag (fuck-ups) så viktigt i fråga om utvecklingsarbete och innovation att vi borde vinnlägga oss om att skapa en kultur där vi vågar prata om det för accelerera utvecklingstakten..

Hör kulturförvaltningen i Stockholms läns landsting berätta om sin roll och sina resurser i implementeringen av strategin. Ta del av spännande lokala och regionala processer och projekt i Stockholm, Södertälje, Botkyrka, Järfälla och Österåker. Lyssna till kulturlivets företrädare om förutsättningarna för den regionala konstens och kulturens utveckling. Och ta chansen att själv diskutera och ringa in de gemensamma kulturpolitiska utmaningar och möjligheter som vi gemensamt kan ta tag i direkt!

Konferensen tar grepp om kulturstrategins alla fyra utpekade insatsområden:

  • öka tillgängligheten till och deltagandet i kulturlivet
  • stärka möjligheterna till konstnärlig utveckling
  • omfatta digitaliseringens möjligheter och utmaningar
  • använda kultur och kulturmiljöer som resurs samhällsplaneringen

Programmet för de olika remissinstanserna hittar ni här.

 

Share