Om serendipity inom transmedia

I förra veckan hade jag en dragning för MUL (Nya media, lärande och undervisning) på Göteborgs Universitet där jag fick två timmar för att presentera mina tidigare projekt inom transmedia och ARG på Nacka gymnasium. Samtidigt fick jag chansen att diskutera konnektivism och #digiskol och samt hur villkor för lärande för elever och lärare förändras och kan ske i ett uppkopplat samhälle.

En timme senare dimper följande tweet ned från den binära världsrymden:

Detta kan inte vara en slump!?! Nu kommer jag precis från mötet med Samuel och Fanzingo, och det visar sig att det bara vara ett roligt sammanträffande. Eller hur är det nu – tror vi verkligen på serendipity? Ibland tror jag bara på att vara uthållig, öppen med sin utveckling och fortsätta jobba på, och plötsligt uppenbarar sig projekt, kontakter och inbjudningar till synes från ingenstans men det är kanske bara ett resultat av att du arbetet med det tillräckligt länge inom ditt fält, arbetat transparent och är frikostig med dina goda idéer. Världen och alla idéer är onekligen ett sammanflätat rhizom.

Innovation tar tid och som Jardenberg brukar säga:

Be honest and do good shit!

Share